Odling på BRF Flädergården

Odling på BRF Flädergården
Allmänna odlingen på Tistelvägen

Nu har vi i styrelsen med hjälp av vissa odlingsintresserade placerat ut 3 pallkragar på respektive gård. Tanken med dessa är att dels erbjuda tillgång till färska kryddor och till den mån vi lyckas även sallad och grönsaker.

För närvarande finns det lite plats i en av pallkragarna på Flädervägen för fler som vill odla för eget bruk. Pallkragarna på Tistelvägen är fullt utnyttjade av odling för allmänt bruk. Vi har bland annat odlat morot, sallad, svartkål, rädisa, mangold, slingerkrasse med ätbara blommor, dill och gräslök. Ätklar basilika, mynta, koriander, timjan, rosmarin och oregano finns redan i form av färdiga plantor.

Vill man nyttja och skörda från pallkragarna räknar vi med att man inser att man då även får hjälpa till med bevattning, ogräsrens och andra insatser som behövs.

Om man är intresserad av att odla i pallkragar där det finns ledig plats på Flädervägen ber vi er att kontakta oss i styrelsen för mer info.

Vi uppmuntrar alltid till övrig odling av både ätbart och dekorativt, förutsatt att man tar väl hand om sin odling och inte låter det förfalla, kontakta oss gärna med dina idéer om intresse finns!